Andaluzija u sopstvenoj režiji

Andaluzija u sopstvenoj režiji

Put ka južnoj španskoj pokrajni Andaluziji počeo je iz Beograda, odakle sam se privatnim kombijem uputio ka aerodromu u Budimpešti.

Sa aerodroma u Budimpešti sam imao direktan let za Malagu, koji traje oko 3 i po sata. Sa ovog aerodroma lete mnoge lowcost aviokompanije, tako da povratna karta za jednu osobu često ne prelazi 100 evra.

Sa aerodroma u Malagi ka mojoj destinaciji, mestu Puerto Banus, koje je udaljeno 30-ak kilometara od aerodroma krenuo sam privatim kombijem. Karta u jednom pravcu bila je 20e.

Do Puerto Banusa je moguće stići i autobusom, ali autobus od aerodroma ide do Marbelje, odakle morate presesti na lokalni autobus.

Takodje, postoji i metro linija koja saobraća od centra Malage do mesta Fuengirola koje je udaljeno nekih 15ak kolometara od Malage i isto toliko od Marbelje. Cena karte za metro je do 3 evra u zavisnosti od dužine putovanja.

S obzirom da sam išao u posetu prijateljima, na 7 dana, nije mi bio potreban smeštaj, tako da se tom stavkom nisam bavio.

U narednih nedelju dana obišao sam znamenitosti u gradovima, Marbelja, Ronda, Granada, Malaga o čemu ćete čitati u narednim postovima, a mali uvod sledi u slikama:

 

 

Darko

Comments are closed here.