Vašington D.C. u prolazu

Vašington D.C. u prolazu

Posle Njujorka, na putu ka Majamiju, sledeća stanica bila je glavni grad – Vašington D.C.
Na raspolaganju sam imao jedan dan, pa je vremena bilo samo za obilazak dva muzeja i glavne atrakcije.
Počeo sam od  Nacionalnog muzeja avijacije i astronautike. Postavka obuhvata vojne i civilne letelice, kao i delove svemirskih letelica.

Braća Rajt. Konstruktori i piloti prvog praktičnog aviona. Zahvaljujući njima, obilazimo svet udobno i brzo. ✈ #bracarajt #avion #firstplaneride #wrightbrothers #museum #washingtondc #visitusa #travelblog #putovanja

A post shared by Food & Travel Blog (@hranaiputovanja_com) on

Zatim je na red došao Prirodnjački muzej. Ovde se može videti evolucija čoveka, mumije, retki primerci životinja.

Tiranosaurus

Moram da napomenem da je ulaz u muzeje besplatan, pa ako želite sve da ih obidjete, preporučujem boravak od nekoliko dana.

Kada sam obišao muzeje, uputio sam se ka Beloj kući. Tačka sa koje turisti mogu da vide ovo zdanje je prilično udaljena.

Bela kuća

U blizini Bele kuće, nalazi se spomenik izgradjen u čast Džordža Vašingtona, prvog predsednika Amerike.

Washington DC 🇺🇸 #washingtondc #usa #nationalmonument #vasington #amerika #putovanja #backpacker #travelblogger #capitalcity

A post shared by Food & Travel Blog (@hranaiputovanja_com) on

Savetujem da za obilazak atrakcija koristite bicikl koji moćete iznajmiti po ceni od 2 dolara/3o minuta ili 8dolara/dan.
Moji utisci su fenomenali. Na ovaj način se može detaljnije upoznati grad, a širom grada postoji više stanica na kojim se bicikl može vratiti.
Laganom vožnjom kroz grad, stigao sam do Kapitola, kuće američkog Kongresa.

Najbolji način za istraživanje grada. 🚴‍♂️ The best way to explore the city. #washingtondc #usa #capitol #bike #neverstopexploring #vasington #travelblogger #travel #putovanje

A post shared by Food & Travel Blog (@hranaiputovanja_com) on

Vašington D.C nudi veliki izbor gastronomskih užitaka, tako da kombi sa sladoledom stoji na svakom koraku, a izbor restorana sa internacionalnom ponudom je na zavidnom nivou.
Opuštanje pred nastavak puta usledilo je u jednom perjsijskom restoranu.

Persian cuisine in Washington DC 🍴 #persiancuisine #washingtondc #kebab #food #foodblogger #travelblogger #tastetheworld #persijskakuhinja #worldcuisine #travel #putovanje #usa

A post shared by Food & Travel Blog (@hranaiputovanja_com) on

Vašington D.C je grad koji obiluje lepo uređenim parkovima i zelenilom, kao i turističkim atrakcijama, koje se mogu obići besplatno.
Na mene je ostavio utisak velikog i mirnog grada koji svakako ostaje u lepom sećanju.

Darko

Comments are closed here.